Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

pavsson

15. 9. 2012 17:21
Akce

Když se zeptáte jakéhokoliv člověka, jaká hodnota je pro něj nejdůležitější, v 99 případech ze sta dostanete odpověď, že jeho zdraví a zdraví jeho blízkých. Když vláda právě z důvodu ochrany zdraví a životů přechodně zastaví prodej tvrdého alkoholu, nastane u značné části těchto lidí hysterie. Tohle přeci není prohibice, ta měla za cíl zamezit pití alkoholu. Tahle akce má za cíl pravý opak, a totiž aby lidé nadále mohli pít alkohol. Protože methanolem otrávený člověk toho věru už moc nevypije...

1 0
možnosti
B

budu_bojovat_nez_me_smazou

15. 9. 2012 16:15
ach jo, to opravdu máte takový problém s chápáním omezení?

nejedná se o žádnou prohibici jako v USA, ale o bezpečnostní opatření. Částečná prohibice je z důvodu omezení dodávky alkoholu koncovému zákazníkovi. Tím se sníží nebezpečí dalších otrav. K tomu jsou k dispozici kontroly hygieny, celní správy, policie. A rozumný podnikatel si provede inventuru tvrdého alkoholu a nechá si podezřelou dodávku zkontrolovat. Takže kroky jsou to správné.

0 0
možnosti
PP

Prilezitostny pisatel

15. 9. 2012 16:21
Re: ach jo, to opravdu máte takový problém s chápáním omezení?

"student politologie a žurnalistiky"

Co cekate? Logiku, chapani, porozumeni?

0 0
možnosti
PZLV

pipina z las vegas

15. 9. 2012 16:13
Káles,

napadá tě lepší operativní řešení, než jaké udělala vláda? Rv

0 0
možnosti
PR

Christopher2011

15. 9. 2012 15:40
Za pár dní

bude konec. Všichni musí vydělávat, i stát, který na tom bere daně. Ani bych to prohibicí nenazýval a už vůbec nesrovnával s USA, SSSR nebo Polskem 80.let.

0 0
možnosti
JMS

Jakov Michajlovič Sverdlov

15. 9. 2012 12:42
Kazdy rozumny clovek cHape, ze tohle neni zadna

prohibice, ale ochrana zdravi a zivotu obyvatelstva.

Pokud se uz pancovany alkohol do Prahy kde zije 1,2 milionu obyvatelstva + je turistickym centrem, tak po patecni noci mohl nastat metylovy armagedon. O tom, ze alkohol z barelu 90% hospodskych prelava do flasek s "lepsim" alkoholem snad nepochybuje nikdo. Rv

2 0
možnosti
RH

Ubaram

15. 9. 2012 13:45
Re: Kazdy rozumny clovek cHape, ze tohle neni zadna

Klidně to nazvěte svátkem růžových slonů, podstatné jsou důsledky. A ty jsou v zásadě stejné - protože nejde sehnat "legální" alkohol, zvýší se poptávka po tom páleném na černo, následkem toho se zvýší jeho cena a bude to výrazně lukrativnější než doteď. V důsledku čehož to začnou dělat i lidi co to dřív nedělali čímž se patrně zvýší i počet otrav, paradoxně navíc přiživovaný tím, že pár z těch otrávených se z otravy mohlo prochlastat alkoholem což teď bude problematičtější.

0 0
možnosti
A

Ahasuerus

15. 9. 2012 11:31
Jablka a hrušky

Dnes je v ČR zakázán prodej, distribuce tvrdého alkoholu především ze zdravotních důvodů, aby se nepřibývali mrtví a otrávení metanolem. Je to krátkodobá záležitost. Všimněte si, že ve vyjádřeních pana ministra nikde slovo prohibice nezaznělo - to pořád opakují jenom média.

V USA byla prohibice na základě společenského tlaku různých (křesťanských) spolků a organizací, které měly možný dobrý úmysl, ale ve výsledku to mělo opačný efekt. A proto byla také po 13 letech zrušena.

0 0
možnosti
J

jupp

15. 9. 2012 12:07
Re: Jablka a hrušky

Je uplne jedno, jakou nalepku (pojmenovani) pouzijete, dulezita je jen skutkova podstata teto akce. Vyjadreni dr Hegera je nezajimave, protoze je neduveryhodny, tak jako cela vlada.

Skutkova podstat pane Hegerova 'opatreni' je ponechat na cernem trhu nekontrolova(tel)ne svinstvo z garaznich vyroben a zakazat prodej 'bezpecneho' alkoholu (tedy z hlediska obsahu methylu). Zakaz prodeje jakehokoli destilatu ve stancich a na trzistich a mozna i docasne v hospodach by ale mohl prinest pozitivni efekt.

Prijel do CR toxikologicky expert na otravy methylem, z Norska. V Norsku a Svedsku je velmi omezen prodej alkoholu, proto se tam vyrabi pokoutne po domacku v domo-robo destilkach a ochucuje se aramatickymi trestemi, ktere se prodavaji snad v kazdem obchodu. Vysledek je overitelny. Obrovsky pocet lidi, kteri neumi pit (a jezdi se opit do nemoty na najblizsi trajekt) nebo na chlastaci kury do ciziny, a opravdu propracovana lecba otrav methylalkoholem, redidly, atd. Proc asi ?

0 0
možnosti
JH

bednarik62

15. 9. 2012 11:13
Samozřejmě

máte pravdu, nic nezakazovat, ať se každý zrichtuje podle své chuti a možností. A volající oběti své nesmrtelné vášně a radostí, bych léčil ambulantně, možná jak husákovi specialisté -- aspirínem.

0 0
možnosti
JH

Johny ONeill

15. 9. 2012 10:20
Čermák

Možná ještě zajímavost, AlCapona nakonec "dostal" do vězení Kladenský rodák, starosta Chicaga Antnonín Čermák, který měl v podstatě pod palcem policii (prokazatelně zkorumpované povyměňoval). Sice se to povedlo za daňové úniky, ale ve výsledku to bylo jedno.

Mimo to Čermák taky nebyl fanouškem prohobice, sám veřejně přiznával, že si k obědu neodpustí plzeňskou dvanáctku. (už před svým zvolením suchý zákon kritizoval)

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

15. 9. 2012 9:17
Jedna chyba...

Ta "Stará" mafie neměla moc tvrdé drogy ráda... problém totiž byl že tehdy zfetovaný ztroskotanec nedostal žádné velké dávky od státu za které by si mohl tu drogu koupit...

Pro mafii tehdy sice "tvrdé drogy" znamenaly okažitý zisk, ale všichni si dovedli spočítat že v dlouhodobém měřítku jsou prodělečné...

toto státy svým sociálními systémy změnili... dnes toho feťáka drží naživu a on si chtěj nechtěj nakonec z těch soc. peněz dávku koupí.

tvrdé drogy byly něco pro "vyšší společnost" co byl kšeft bokem. Protože běžní lidi na to neměli v měřítku v kterém by se jim to vyplatilo prodávat.

Mafie prostě své obchody s alkoholem legalizovala. I tak to byl mnohem výnosnější kšeft než tvrdá narkotika... Ty přišli až v době kdy na to populace začla dlouhodobě mít a stát začal zametat následky sociální pomocí.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

15. 9. 2012 9:19
Re: Jedna chyba...

Stále platí že prakticky jediný způsob jak vymítit obchod s tvrdými narkotiky je nechat feťáky umírat ve škarpách vedle silnic. Jednak působí odstrašujícím dojmem na zbytek populace... a jednak když prostě peníze od nikoho na dávku nedostanou stejně nikdy nebudou schopní ukrást tolik aby se komukoli vyplatilo jim ty drogy prodávat.

0 0
možnosti
J

JosKal

14. 9. 2012 21:57
Reakce

Nesrovnávám, připomínám ...

0 0
možnosti
G:

Gwendolyn :)

14. 9. 2012 22:20
Re: Reakce

Dobra, tak pripominejte, myslim, ze ceska vlada neni tak prastena, aby nastolila uplnou prohibici...

1 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1570x
Textař, politolog, markeťák. Zastupitel Chrudimi od roku 2014 a radní Chrudimi od roku 2018 (nezávislý kandidát).