Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BM

Další důvod proč si na EU dávat pozor.

1 0
možnosti
ZH

Uz v nadpisu v druhé vete lzete. Dal asi nemá cenu pokracovat.

0 0
možnosti
VK

Dnes se bude zásah policie probírat v europarlamentu. Ale chápu, je třeba si kopnout, dokud je to horký.

0 1
možnosti
DB

když dva dělají totéž, není to totéž

0 0
možnosti
OH

souhlas, nedokážu si představit ten evropský humbuk v případě takového postupu proti 10 nelegálním přistěhovalcům v Evropě

2 0
možnosti
JM

Madridská vláda to každopádně přehnala a zadělala si na průšvih - což je dobře, za chyby se platí. Docela mě zklamal svým projevem ten španělský králíček, jakýsi Pedro, či se dokonce ten magor jmenuje Filip či co je to za blbce, ale to je jedno ( holt už ve Španělsku není Franco, tak se králíček nemusí krčit ). Katalánci by měli zahájit celonárodní povstání.

0 1
možnosti
PB

P76e73t92r 26B60u73r74i83a63n

3. 10. 2017 19:57

Souhlas, karma. A co je ještě otřesnější je to, že ještě včera Macron vykřikoval: my jsme Evropa (rozuměj Francie a Německo), dneska blahořečí za mlácení nevinných lidí na ulicích a přitom mu v zemi vyrůstají no-go tábory, kolem kterých bandy lidí bez dokladů útočí a vraždí na projíždějící okolo (Calais i jinde).

6 0
možnosti
PS

Nechci Vám kazit radost, ale nemáte pravdu v tom, že EU mlčí. Den před zveřejněním Vašeho blogu se Donald Tusk vyjádřil jasně. https://euobserver.com/tickers/139244

0 0
možnosti
Foto

Jenom slova !

Žádné krácení nebo zastavení dotací, žádné ultimata k nápravě jako v případě Polska.

Není to vůbec srovnatelné.

2 2
možnosti
JS

Po udalostech v Hamburku, kdy policie pouzila proti militantnim maskovanym agresorum z Antify vodni dela (jednalo se spise o vodni postrik, proti kteremu se postizeni chranili destniky) mluvila Evropska komise a stejne veskery zapadni tisk o nemistne policejni brutalite.Tehdy ovsem horely obchody a gangy mladiku z Antify demolovaly soukromy majetek a tezce zranily nekolik policistu.. V pripade Katalanska jsou predstavitele EU zalezli, po pr, mluvi, ze se valastne nic nestalo a je to vnitrni zalezitost Spanelska, do ktere nema nikdo co mluvit.

7 0
možnosti

Pepo, ono to referendum nebylo platné ani podle katalánských zákonů, protože nebylo vyhlášeno dostatečnou parlamentní většinou. Navíc se EU dost dobře nemůže ozvat, protože by se hned vzápětí ozval Putin ohledně Ukrajiny. Mimo to srovnáváš nesrovnatelné. Ve Španělsku nejde o změnu ústavního systému. Všechny zákony včetně Ústavy tam platí i nadále. Polská vláda si postupně (a kromě jiného) podřizuje soudní moc (teď nechám stranou, že situace v Polsku je dost specifická a rozhodně ne černobílá). Taktéž situace v Československu je poněkud nesrovnatelná. V naší zemi byla ještě z dob komunismu vadná Ústava, která slovenským nacionalistům umožnila zcela zablokovat parlament. Práce na ústavní reformě se zadrhly, a když po volbách v roce 1992 na Slovensku nacionalisté ještě posílili, bylo rozdělení tím nejlepším řešením. Naše země byla ovšem federace dvou ekvivaletntních jednotek. To Španělsko ve vztahu ke Katalánsku určitě není.

8 2
možnosti

Neplatnost referenda není důvodem mlátit kolemjdoucí důchodce.

10 2
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1570x
Textař, politolog, markeťák. Zastupitel Chrudimi od roku 2014 a radní Chrudimi od roku 2018 (nezávislý kandidát).