Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jisteze ne. Ve svabsku ze zamek hohenlohe, v nemz ziji potomci nemeckych cisaru. Casti je tito urozeni sami provazi a cast zase obyvaji. A ten zamek ci hrad se nachazi na kopci. A kousek od nej dole je letiste kanadskeho letectva NATO. je opravdu zajimave se na jejich letadla divat zeshora.

0 0
možnosti

Ono to není tak zcela jednoznačné. Jsou památky, kde soukromý majitel zaslouží obdiv, za to, jak o památku dbá, ale i naopak jsou památky, které soukromý majitel zcela trestuhodně nechává chátrat a nejsou žádné prostředky na to, jak jej donutit aby se o památku staral! Neplatí to ve všech případech, ale většinou ti první jsou potomci původních majitelů a ti druzí jsou polistopadoví zbohatlíci.

1 0
možnosti

Buď konkrétní. Obecné povídání je pěkné, ale ty jsi komunální politik a u nás v Chrudimi, jíž jsi zastupitelem, máme Kapucínský klášter. Před časem jsme se bavili o tom, jak moc nesouhlasíš, aby tuto zchátralou památku vlastnilo, rekonstruovalo či provozovalo město. Dokonce jsi považoval za chybu, že ji město získalo do svého vlastnictví, což je ovšem dáno povahou mnišského řádu Kapucínů - nechtěli vlastnit majetek, takže to městu patřilo vždy, dávno před komunistickou diktaturou, akorát pak stát kapucíny vyhnal. Tehdy, když jsme se o tom bavili, jsi to zřejmě nevěděl. Už víš, jak zařídit, aby si tuto nemovitost vlastnil, rekonstruoval a provozoval soukromník? A co bys tam byl ochoten tolerovat, v této barokní církevní památce?

0 0
možnosti

J66i81r95i 76K55u43c78e52r82a

19. 8. 2018 17:44

nikdy jsem argumentaci, kterou hned v úvodu zmiňujete, neslyšel; kdo památky navštěvuje, těžko by něco takového vypustil z úst; kdo byl někdy v Častolovicích ví, že se dají dělat i zázraky, pokud ten vztah vlastníka je; nemám nic proti "státním" památkám, často jsou vedeny skvěle (a někdy špatně);

0 0
možnosti

Za Hradcem je to jeden soukromý zámek za druhým: Častolovice, Kostelec, Doudleby, Rychnov nad Kněžnou. Velký obdiv zaslouží třeba Kinští, jak opět dokázali udělat krásný zámek z toho prasečáku, který jim na zámku v Kostelci nad Orlicí zřídili komunisté!

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS