Národní fronta hlasovala pro Babiše

Včera potvrdili poslanci na posledním jednání sněmovny, že si jsou všechny parlamentní strany velice blízké.  Už jen to, že zasedají den před volbami, není úplně normální. Jen pár odvážlivců se rozhodlo vzepřít lobbingu přimíchávačů.

Poslanci se sešli, aby přehlasovali prezidentské veto zákona o zvýšení povinného přimíchávání biosložek do nafty. Zdá se vám správné den před volbami přehlasovat prezidenta? Mně teda rozhodně ne. Navíc je úžasné, jak se při hlasování zmobilizovala národní fronta. Andrej Babiš z nich má určitě velkou radost a oni z něj možná nakonec taky.  Jen pár odvážných poslanců se tomuto vzepřelo, bohužel tito poslanci již ve volbách nekandidují – např. Alena Páralová, Eva Dundáčková nebo Jan Schwippel. Jak kdo hlasoval zde - http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=52357&o=5.

Při jednání sněmovny jde selský rozum stranou. Nikomu nevadí, že biopaliva přinášejí vyšší ceny benzínu, snižování životnosti motorů až o 70 % a zvyšování spotřeby. Tento produkt by na trhu neobstál, ale EU a naši poslanci vědí nejlépe, jak by měl trh vypadat.

Včerejší hlasování také potvrdilo výsledky analýzy programů stran od politologů z Masarykovy univerzity. „Většina českých politických stran ve svých programech přináší vyvážený mix pravicových a levicových hodnot, respektive opatření,“ řekl Aktuálně.cz jeden z politologů Otto Eibl. Ale to už lze pozorovat delší dobu.

Podívejte se na nelevicové politické strany, které nám dávají média na výběr. ODS je podle mě klientelistická už na té místní úrovni, jak to asi může vypadat výše. Navíc postrádá politický program a je těžké odhadnout, jak bude hlasovat v případě EU apod. TOP 09 jsou staří lidovci, kteří úspěšně přesvědčují voliče o tom, že jsou noví. Snaží se šokovat tím, jaké budou dělat škrty. Přitom to byli oni v čele s Kalouskem, kteří nás zadlužovali. Jejich názory na EU jsou odpuzující. Pak tady máme Věci veřejné. Přemýšlel jsem, jestli je vůbec přiřadit k nelevicovým stranám, protože u nich je to těžké posoudit. Prostě nová pražská populistická strana. KDU-ČSL je teď díky odchodu Kalouska a spol. daleko čitelnější, ale pro mě kvůli názorům nevolitelná. Tyto strany slibují, že už nás za pár let konečně přestanou zadlužovat.

Dnes se této nabídce vzepřu a budu volit podle mě jedinou pravicovou Stranu svobodných občanů, která má široký program. Navíc chci, aby zadlužování přestalo už příští rok, to mi nabízejí jen Svobodní. No, uvidíme, jak to dopadne.

Autor: Josef Káles | pátek 28.5.2010 10:50 | karma článku: 19,07 | přečteno: 857x