Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

Jak dlouho se ještě tento národ bude zabývat historií?

Mám strach, že nám uteče budoucnost!

Proč všichni ti co jim vadí komunisti neprotestovali v devadesátých letech??????????

Nebo je to tak, že většina z nich ještě neuměla ani mluvit nebo nebyli na světě a nyní se nechají ovládat demegogy??

8 16
možnosti
Foto

Každý národ se musí zabývat historií a je pochopitelné, že některým rudým nokům se to nelíbí a raději by byli, kdyby se o minulosti komunistů vůbec nemluvilo. Aby se nám budoucnost nezvrtla v totalitu je nutné znát jak k tomu došlo v létech 1945 - 1948 a co to způsobilo. Hodně lidí nepoznalo nacistům a ví z historie, že je to zlo, které se nesmí opakovat a k tomu poznatku došli na základě znalostí historie z té doby a ne základě demagogie. Pokud občané odsuzují komunismu a to i ti, co je nepoznali, k tomu nepořebují být ovládáni demagogy. To je poznání vlastní historie a jejich oprávněný strach aby se to opět neopakovalo. Stačí si zjistit, kolik je zde lidí, kteří obhajují komunismu a s neskrývanou lásku shlíží k Rusku.

7 0
možnosti
JR

J58a39r91a 15R43a37n88k

8. 3. 2018 3:04

R^Vdiky, byl to take muj deda a zrejme vsichni pribuzni, ze zavodnich koni udelala inteligentni KSC vlada strasne salamy a uzeniny, matku, ktere jeste nebylo dvacet a domnivala se omylne, ze nejsme nevolnici, myslelqa si, ze si vezme par orechu do kapsy a nekde u Chebu prekroci hrqnice a snad se sejde s bratrem (21let), ktery na ni cekal v Norinbergu. Peclivi a zpracovani obcane ji nahlasili zrejme kdyz vystoupila z vlaku, lid byl tehdy ochotny, presne tak, jako dnes. Mela stesti, po sovetskem osvobozeni 21.8.68, se rozhodla, ze lepsi uz to nikdy nebude a rodina je vzdy # I - vsude na svete, pouze nektere emocionalni rodiny a bez vedomosti, znalosti jazyku se obavaly a svadseli to na babicky a dedy......rodice vzali babicku foxteriera i mne......kolik odvahy to potrebovalo? Na co se budete jeste stoleti vymlouvat? Lide odchazeli uz za Komenskeho a v te dobe i rodina meho dedy, kteri byli mezi prvnimi.....na co mam byt hrda? Na Heyrovskeho, kteremu komanci nebo Siouxove kladli prekazky8-o?

3 1
možnosti
JN

Tak povídej, Kálesi .. jakému tlaku jsi čelil za totality ? Pokud teda jsi "slušný člověk" :-)

7 15
možnosti
OK

O66t54a 32K50i43n71c

8. 3. 2018 0:10

Nevím, jestli se mám smát (ironicky), nebo brečet, když čtu výraz "komunistická oběť". Režim, který za dobu svých vlád zavraždil na světě téměř 100 milionů lidí si hraje na obětního beránka jen proto, že nemůže jeden z jejich příslušníků zastávat parlamentní funkci, ve které by se mohl vysmívat obětem komunismu.

31 0
možnosti
Foto

Tak oni po válce v Německu občas členové NSDAP (ale i SS) některé vysoké funkce zastávali. To nepíšu jako ospravedlnění - to byla spíš chyba systému nebo náhoda. Jinak naprostý souhlas R^

3 2
možnosti
JM

Ne jenom v Německu, ale i třeba v OSN, tam dokonce funkci nejvyšší.

3 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1570x
Textař, politolog, markeťák. Zastupitel Chrudimi od roku 2014 a radní Chrudimi od roku 2018 (nezávislý kandidát).